Blogs

‘Meebewegen met kanker’

Afgelopen zondag was de 4e workshop van Lucy, onze yoga docente. Aan de hand van haar boek ‘Meebewegen met kanker’ hebben we een viertal workshops bijgewoond. De Stichting heeft dit programma op de kaart gezet, met dank aan Roparun! Zij maakten dit programma mogelijk.

Over twee weken sluiten we af met een stiltedag met de groep, waarbij ook mindfulness en soundfulness op het programma staan. Het mooie van Lucy is dat ze met fijne yoga-oefeningen en haar verhaal mensen tot bewegen aanzet. Haar verhaal komt dan ook ‘letterlijk’ binnen. ‘Overgave’, ‘kijken naar de situatie zonder oordelen’ en ‘voelen wat er in je lijf gebeurt’ zijn thema’s die aan bod kwamen.

En dan denk je: wat fijn, dit doe ik elke dag, een ochtendritueeltje met alles losschudden; armen, benen, billen, buik en dan zwaaien en draaien. Het voelt heel fijn. En toch vergeet ik het weer … omdat mijn hoofd mij naar andere dingen beweegt.

In de loop van de dag denk/voel ik weer; die bewegingen zijn goed voor mijn lijf. Dan sta ik later in het bos te schudden en voel ik weer wat er is. Oefenen ‘in het gaan doen’ is ook overgave en een docente die ons er op wijst, helpt enorm. Hopelijk gaat Lucy nog veel meer workshops geven, haar sessies gun ik iedereen!

Geef een reactie